Header

Soorten

Kanarie's worden meestal in drie hoofdgroepen onderverdeeld: Kleurkanarie's (gefokt voor hun verschillende kleur mutaties), Postuurkanarie's (Gefokt voor hun postuur) en Zangkanarie's (gefokt voor hun unieke en speciale zang patronen). Wilde kanarie's zijn meestal een groenachtige kleur terwijl gefokte kanarie's in bijna alle kleuren van de regenboog voorkomen zoals: geel, oranje, bruin, zwart, wit en rood. (De kleur rood is pas recentelijk geintroduceerd door de kanarie te kruisen met een Zuid-Amerikaanse roodvink.)

Er zijn vele soorten Postuurkanarie's:

Frise Kanarie Houding Kanarie Kuif Kanarie Vorm Kanarie

Een Frisé Kanarie wordt gekenmerkt door hun gedraaide en raar opstaande veren. Veel andere vogelliefhebbers denken vaak dat het zielig is maar er is niks mis met deze kanarie, het hoort gewoon bij zijn soort.Zoals de naam al doet vermoeden draait het bij een Houding Kanarie om zijn houding. Of dat nou kaarsrecht is, helemaal krom of met gebogen hoofdje doet er niet toe. Als het vogeltje maar een herkenbare houding heeft.De Kuif Kanarie ziet er erg grappig uit, zoals je hier kan zien lijkt het soms wel op een Beatle. Deze soort kenmerkt zich door een opstaand plukje veren boven op de kop. Dit kan in elke vorm of grote.
Bij de Vorm Kanarie draait het weer om de speciale vorm van het beestje, zoals hierboven helemaal rond, of juist heel dun, lang, kort of andere opmerkelijke vormen. Het is vooral mooi als je deze soort naast een “normale” zet om het contrast te zien.